NL France FR  

Creditsafe neemt Credit Consult over

Creditsafe neemt Credit Consult over

Ontdek onze pakketten

Handelsinformatie in drie kant-en-klare oplossingen.

Ontdek onze pakketten


Creditsafe neemt Credit Consult over

Brussel, 02 mei 2014 – Creditsafe, internationale verstrekker van kredietinformatie, verwerft familiebedrijf Credit Consult, een gevestigde waarde op de Belgische handelsinformatiemarkt. Deze overname kadert in de groeistrategie en lange termijnvisie van Creditsafe om Belgische bedrijven onbeperkt en tegen een lage prijs kwaliteitsvolle handelsinformatierapporten aan te bieden en op die manier bij te dragen tot een meer transparante economie.

Creditsafe versterkt positie op Belgische handelsinformatiemarkt

De Belgische handelsinformatiemarkt is een eerder gesloten markt waarbij slechts een handvol spelers bedrijven voorzien in hun informatiebehoeftes, maar ze vervult een sleutelrol in de Belgische economie. Aan de hand van de verschafte bedrijfsrapporten verwerven bedrijven inzichten in onder meer de betaalprestaties van handelspartners en kunnen zij gefundeerde beslissingen nemen, blootstellingen aan achterstallige betalingen omzeilen en aldus een mogelijk faillissement vermijden. Sinds Creditsafe zich in 2010 op deze eerder gesloten markt vestigde, bouwde de kredietinformatieverstrekker een trouw clientèle op van 2500 klanten, met een maandelijkse groei van ongeveer 100 nieuwe klanten. Creditsafe hanteert daarbij een unieke aanpak waarbij het klanten tegen een vaste prijs ongelimiteerd toegang tot bedrijfsrapporten aanbiedt.

Vandaag kiest Creditsafe resoluut voor de vlucht vooruit met de overname van Credit Consult, een gevestigde speler die reeds jarenlang aanwezig is op de markt. Deze overname kadert in de groeistrategie van Creditsafe, waarbij de kredietinformatieverstrekker streeft naar een transparante economie waar hoogkwalitatieve rapporten hand in hand gaan met een onbeperkt rapportagevolume per klant.

De activiteiten van Credit Consult sluiten perfect aan op de diensten van Creditsafe. CEO Stefaan Vanhecke stichtte samen met zijn broer Hugo in 1989 Group Van Hecke, waaruit in 2002 het bedrijf Credit Consult ontstond. Qua bedrijfsfilosofie schoof Credit Consult betaalbare kwaliteit voor iedereen naar voor, geïnspireerd op Eurinform, het bedrijf van vader André Vanhecke en decennialang Belgische marktleider in handelsinformatie (jaren ‘50-‘70). Credit Consult verleende klanten aldus licenties voor onbeperkt gebruik van handelsinformatie, maar beperkt tot het nationale niveau.

“Credit Consult groeide hiermee uit tot een succesvolle betrouwbare partner voor meer dan 350 klanten, maar gezien de uitsluitend nationale informatie, misten we, als familiebedrijf, de slagkracht om de markt echt te penetreren”, aldus Stefaan Vanhecke.

Credit Consult stelde als nationale speler op de Belgische markt haar diensten ter beschikking aan een mix van bedrijven, gaande van kmo’s tot multinationals, waaronder enkele grote spelers uit de auto-industrie, de retailsector en energiebedrijven. Stefaan Vanhecke maakt mee de overstap naar Creditsafe: “Ik kan mezelf helemaal vinden in de strategie, de kwaliteit van de informatie en de achterliggende bedrijfsgedachte van Creditsafe en ik ga graag deze nieuwe uitdaging aan”.

Ook internationaal blijft de Creditsafe Group, wereldwijd de grootste aanbieder van kredietrapporten, verder investeren in data-analyse van topkwaliteit en in de levering van ruimere analytische diensten op maat van zijn klanten.


Meer informatie? Bel +32 (0)2 481 88 60 of e-mail naar info@creditsafe.be